Eerste Tinus bokaal een succes

De eerste Tinus bokaal werd uitgereikt. Foto: Aangeleverd

Basse kan terugkijken op een actief en zeer gezellig weekend, waarbij op vrijdagavond voor het eerst om de Tinus bokaal werd gekaart en zaterdags de rockmuziek ’t Buurthuus vulde.

Wijlen Tinus Fransen was een Bassenaar in hart en nieren. Geboren in Steenwijkerwold in 1939, maar het merendeel van zijn leven woonachtig in Basse. Na jarenlange dienst als ambtenaar in de buitendienst kenmerkte zijn vrije tijd nog meer dan tijdens zijn werkzame leven, dat hij zich op zijn eigen tempo en met zijn eigen middelen inzette voor vooral de groenvoorziening in en om Basse. Geen lawaai van de kettingzaag of bosmaaier. Tinus deed zijn groenonderhoud op eigen inzicht en waar het maar uitkwam in de buurt met de handzaag en zeis.

Naast zijn vrijwillige inzet voor S.V. Steenwijkerwold, de buurtvereniging Basse, de kerk en de buren had hij ook nog tijd voor hobby’s. Naast het wandelen en fietsen was Tinus een groot liefhebber van het kaartspel en is hij jaren lid geweest van de kaartcommissie in Basse. Geen beter idee hadden twee van zijn oomzeggers dan ook kunnen bedenken na zijn overlijden in maart 2019 om middelen beschikbaar te stellen om Tinus te eren met een activiteit ter ere van hem. Het idee voor de ‘Tinus bokaal’ was geboren, maar Corona maakte dat het pas afgelopen weekend tot de eerste editie kwam. Een dag voor zijn ‘verjaardag’ werd het erelid van de buurtvereniging postuum geëerd met een bokaal voor zowel de 31’ers als de klaverjassers die voltallig aanwezig waren in ’t Buurthuus. Een oergezellige kaartavond zoals Tinus het graag had gezien met volledig in stijl prijzen voor in de tuin. Natuurlijk waren er ook twee grote wisselbekers, welke ten deel vielen aan Gerard de Lange (klaverjas) en Hans Vrind (31’en). Een kaartavond die zeker de komende jaren zijn vervolg gaat krijgen.

Rockavond

Op de zaterdagavond hadden de kaarttafels plaats gemaakt voor enkele statafels en vooral veel staanplaatsen voor de vele muziekliefhebbers, want het was tijd voor de jaarlijkse rockavond in ’t Buurthuus. Een evenement waar Tinus overigens steevast zijn belangstelling kwam tonen, al hield hij het vaak na een klein uur vol gitaarriffs wel voor gezien of gehoord. Zaterdag begon het stevig en rëtestrak met de lokale rockhelden van de Mötorhead coverband ‘Mötoranus’. Aan de kleding te zien brachten zij een grote schare fans mee en de status van de band was al af te lezen aan hun vervoer. Met een heuse limousine werd de rockformatie bij de deur afgezet. Na ruim een uur stevige rock was het aan de formatie ‘B’84’ uit Wolvega om hun set in ’t Buurhtuus te spelen. Het publiek was al snel weer op de dansvloer en de vele bekende rocknummers werden luidkeels meegezongen tot in de kleine uurtjes. Een mooie en gezellige afsluiter van weer een actief weekend in Basse.

Nieuws

menu