Eerste castrepetitie Theaterspektakel Fanfare. ‘Het is alsof we op vakantie zijn’

De cast geeft de eerste repetitie er op zitten.

De cast geeft de eerste repetitie er op zitten. Foto: Aangeleverd

Cultureel erfgoed Film Fanfare herleeft. Dinsdag kwam de cast van Theaterspektakel Fanfare voor het eerst samen om te repeteren in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

De cast repeteert in de maanden mei en juni in Theater De Meenthe in Steenwijk. „Het is alsof we op vakantie zijn, zo mooi is het hier in de kop van Overijssel. We verblijven gedurende deze periode bij Buitengoed Fredeshiem en repeteren in de evenementenhal van De Meenthe. Wanneer het theater opgebouwd is in Giethoorn en het decor staat, gaan we naar buiten om op locatie alles kloppend te maken en de puntjes op de i te zetten”, zegt regisseuse Anne de Blok.

Mix van professionals en amateurs

Eerder is bekend geworden dat Hilke Bierman, Fabian Jansen (André Hazes in Hij gelooft in mij ), Peter van Heeringen ( Charly and the Chocolate Factory ), Wendy Briggeman, Mattias van de Vijver en Christiaan Koetsier de rollen vervullen in het theaterstuk over Fanfare Kunst & Vriendschap 65 jaar later, gebaseerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra.
Naast de zes professionele acteurs en actrices doen elke avond zo’n 60 amateurs mee in het muzikale theaterstuk. Zij spelen en zingen in het koor en musiceren in de fanfare die live de muziek verzorgt.
Het orkest en het koor zijn gevormd. De productie is nog op zoek naar jongens en meisjes die wonen in Giethoorn en omgeving die het leuk vinden om mee te spelen in de voorstelling. Per voorstelling is er een rol (met een beetje tekst) voor 1 jongen en 1 meisje. Omdat de voorstelling straks een maand lang 5 dagen per week zal spelen zoeken zij meer jongens en meiden (in de leeftijd van 8 tot 12 jaar met een uiterlijk van +/- 8 à 9 jaar) zodat ze de rol met elkaar kunnen delen. Aanmelden kan door te mailen naar productie@theaterspektakelfanfare.nl .

Locatietheater in Giethoorn

De muzikale voorstelling Fanfare van makers Anne de Blok (regie), Louis van Beek (tekst) en Fons Merkies (muziek) vertelt een nieuw verhaal met de geschiedenis van de wereldberoemde film Fanfare als uitgangspunt. Aan de rand van Giethoorn wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en rietgedekte daken letterlijk het decor vormen. In maximaal 20 voorstellingen wordt een nieuw muzikaal verhaal gebracht, met beelden uit de film die iedereen zal herkennen: een koe die langs schuift op een bootje, een dirigent tussen de rondvliegende kippen en natuurlijk de fanfare die van ver al te horen is. En alsof dat nog niet genoeg is krijgen bezoekers vooraf een driegangendiner geserveerd in één van de deelnemende restaurants die het dorp rijk is.


Theaterspektakel Fanfare is te zien in Giethoorn van 21 juni t/m 15 juli. Kaarten zijn te koop op www.theaterspektakelfanfare.nl