Eerste nestkastjes op Eeserwold door leerlingen van Eekeringe opgehangen

De zelfgemaakte nestkastjes worden op verschillende plaatsen opgehangen. Foto: SG Eekeringe

Vijftig leerlingen tweedejaarstechniek van scholengemeenschap Eekeringe in Steenwijk kwamen woensdag naar Bedrijvenpark Eeserwold/Landgoed de Woldberg om de eerste nestkastjes op te hangen aan de boom bij het informatiecentrum op Landgoed de Woldberg.

De scholieren hebben de nestkastjes zelf gemaakt met daarop een persoonlijke handtekening. De kastjes worden geplaatst in het kader van de bestrijding van de eikenprocessierups, maar het past ook in de visie om de biodiversiteit op Eeserwold te bevorderen. Het doel is om alle kastjes deze maand op zowel het bedrijventerrein van Roelofs als op Landgoed de Woldberg een plek te geven, omdat de vogels in deze tijd alvast verkennen waar ze zich straks gaan nestelen.

De scholieren waren op de fiets naar Eeserwold gekomen en kregen tevens een rondleiding, zowel op het bedrijventerrein als de locatie van de woningen op Landgoed de Woldberg. Harm van der Veen van Landgoed de Woldberg sprak over het tekort aan personeel in de bouwsector en gaf aan, dat ‘werken met je handen’ een negatief begrip is geworden. „Daardoor is het steeds moeilijker om jongeren enthousiast te maken voor de bouw. Het is daarom erg leuk om op deze manier leerlingen bekend te maken met de bouw. En het is mooi dat we dit hebben kunnen combineren met het plaatsen van de nestkastjes.”

Warry Otten van Roelofs sloot zich daarbij aan. „Het initiatief om de nestkastjes te realiseren was aanvankelijk afkomstig van Parkmanagement Eeserwold, maar dat is gezamenlijk met Landgoed de Woldberg en SG Eekeringe uitgebouwd tot een leerzame en leuke dag voor de scholieren. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.” Begeleider van het project namens Eekeringe is Henri Spijkerman namens SG Eekeringe. „Voor onze techniekleerlingen uit het tweede jaar is zo’n middag zeer waardevol. Ze hebben veel indrukken opgedaan over wat er allemaal aan bedrijvigheid is en dat wordt als zeer waardevol beschouwd.”

Nieuws

menu