Eerste overnachting Robert Polinder van 'Tour de Boer' begint aan Bergweg in Tuk

Robert Polinder rechts, met zijn broer in het midden, links Gert Brommer en de dochters van Robert bij het spandoek.

Robert Polinder uit Kampen gaat in 7 dagen 700 kilometer mountainbiken. De opbrengst van zijn tocht gaat naar Duchenne Parent Project. Zijn eerste overnachting was bij de familie Brommer aan de Bergweg in Tuk.

Hij gaat 700 kilometer mountainbiken van boerderij naar boerderij in diverse provincies verspreid over Nederland. „De bedoeling is om boeren en burgers bekend te maken met deze ziekte en dat de boeren mij wijzer maken over hun problemen omtrent wet- en regelgeving”, vertelt Robert Polinder. Zijn tocht heet daarom Tour de Boer.

Hij wil met deze tocht ook zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Duchenne Parent Project, die onderzoek naar medicijn gaat financieren. „Mijn motivatie voor deze tocht is Daney van Boven uit Wilsum. Hij is de zoon van onze vrienden Hans en Beanca en heeft Duchenne spierdystrofie hij is 11 jaar en al bijna rolstoelgebonden.”

Hij deed een tweet, die Gert Brommer uit Tuk opviel. Zelf heeft de familie Brommer een logement, maar daar overnachtte Robert Polinder niet. Robert en zijn gezin kwamen met de camper. „En die is bij ons gestald. Toen ik zijn over zijn actie las, dacht ik: wij kunnen hem op deze manier helpen. Een overnachting en wij zorgen voor eten. Vanuit hier kan hij de mountainbikeroutes van De Woldberg en bij Havelterberg doen. Wat mij ook aansprak is dat hij informatie van boeren wil over de wet- en regelgeving. Welnu, ik ben zelf werkzaam in de agrarische sector, dus we kunnen hem heel wat wijzer maken”, vertelt Gert Brommer.

Zondagochtend vertrok Robert en samen met zijn broer via de Woldberg richting Dwingeloo. Zijn vrouw Rianne blijft hem met de camper volgen. De laatste etappe zal eindigen in Limburg.

Sponsoren kan nog: https://actievoorduchenne.nl/tour-de-boer-met-de-mtb