Eesveen viert goed dorpsfeest. 'Mensen keken er naar uit’

Het dorpsfeest werd goed bezocht.

Het dorpsfeest werd goed bezocht. Foto: Aangeleverde foto

Eesveen blikt terug op een goed dorpsfeest. De vereniging kon eindelijk het 70-jarige dorpsfeest vieren.

Donderdagmiddag begon het feest voor de ouderen. De middag werd gevuld door een lezing van de Steenwijker weerman Jacob Kuiper over de extremen van het weer ‘vroeger en nu’. Dat de donderdagmiddag zeer warm was paste dan ook mooi bij het thema.

Donderdagavond was weer de zeskamp, met aansluitend goede muziek van de band B’84. Vrijdag werd een spannende dag qua weersvoorspelling en de regen, maar desondanks konden ’s middags gewoon buiten de kinderspelletjes plaatsvinden. Deze kindermiddag is voor de kinderen tot en met groep 8 die met veel plezier hebben meegedaan.

Spectaculaire zitmaaierrace

Op de vrijdagavond stond de traditionele zitmaaierrace op het programma. De mannen streden op speciaal opgevoerde zitmaaiers om als eerste over de finish te komen. Elk jaar gaat het steeds harder en spectaculairder, dus voor het publiek leuk om naar te kijken. Ondertussen stonden de kleinste feestvierders in de tent te springen op foute muziek; de foute minidisco.

De tent liep mooi vol en de band ‘Een keer wat anders’ begon te spelen. Deze partyband wist de stemming er in Eesveen goed in te brengen en de dansvloer was al gauw vol.

Meezingers

Zaterdags had Eesveen de versierde wagens, wederom weer geluk met het weer. De route was door omstandigheden aangepast, maar dat mocht de pret niet drukken. Zaterdagavond liep de tent gauw vol voor Melrose, een band die bekend staat om meezingers en classics welke een spoor van feest achterlieten.

Omdat de feestvereniging het 70e dorpsfeest vierde was er zondagmiddag een barbecue voor alle leden van de feestvereniging. Voor een geringe bijdrage kon men zich opgeven, de rest betaalde de vereniging. „Een zeer geslaagd dorpsfeest die goed bezocht is. Mensen waren er best weer aan toe na twee jaar en keken er naar uit”, aldus voorzitter Pieter-Bas Elshof, die ook nog wil benadrukken dat zo’n mooi feest niet te realiseren is zonder de sponsoren en de vele vrijwilligers die de vereniging zo goed ondersteunen.