Eigen kerstboom zagen in Kuinderbos

De voorraad bestaat uit meer dan 9000 bomen dit jaar.

De voorraad bestaat uit meer dan 9000 bomen dit jaar. Foto: Staatsbosbeheer

Op zaterdag 11 december 2021 kan iedereen die wil weer zijn eigen kerstboom zagen bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos. Tussen 9.00 en 15.00 uur staan de boswachters klaar.

Het is inmiddels een traditie waarbij vele gezinnen samen buiten aan de slag zijn op zoek naar de mooiste kerstboom van het bos. Een kerstboom tot 2 meter kost € 8-, grotere bomen hebben afwijkende prijzen. De voorraad bestaat uit meer dan 9000 bomen dit jaar. Bezoekers mogen zelf in het bos een boom uitzoeken en hem daarna zelf omzagen of desgewenst met kluit uitspitten. Indien nodig kan de boswachter daarbij helpen.

Boswachter Harco Bergman legt uit: „Soms worden kerstbomen in de Belgische Ardennen al in oktober gezaagd om te voorkomen dat ze in de sneeuw geoogst moeten worden. Echt vers zijn deze bomen dan niet meer te noemen. Doordat mensen bij Staatsbosbeheer een eigen kerstboom mogen zagen weten ze zeker dat hij vers is en zal dit enorm schelen bij ‘naalduitval’ van de kerstboom. Bovendien is het elk jaar weer een feest voor jong en oud om zelf de kerstboom uit te kiezen. Zelf gereedschap meenemen is wenselijk vanwege corona preventie.”

Staatsbosbeheer levert ook grotere kerstbomen voor winkelcentra, dorps- en buurtpleinen en kerken tot 7 meter. Deze zijn te bestellen op 0527-231706 0f op h.bergman@staatsbosbeheer.nL minimaal 3 werkdagen van te voren bestellen. Afleveren elke vrijdag in december om 09.00 uur of zaterdag 11 december om 10.00 uur.


Reservering is verplicht in verband met coronapreventie op www.staatsbosbeheer.nl/kuinderbos . Na inschrijving en betaling ontvang je een mail, minimaal 3 dagen vooraf met de route beschrijving. Neem de reservering mee. Die dient als betalingsbewijs.