Erevoorzitterschap Stichting Pasmanmanege Steenwijkerwold toegekend aan Helmich Ruitenberg

Wethouder Bram Harmsma bedankte Helmich Ruitenberg voor zijn jarenlange inzet met een bloemetje.

Wethouder Bram Harmsma bedankte Helmich Ruitenberg voor zijn jarenlange inzet met een bloemetje. Foto: Sieb van der Laan

Half april stopt Helmich Ruitenberg als voorzitter van de Stichting Pasmanmanege Steenwijkerwold. Aan dat feit werd uiteraard niet voorbij gegaan tijdens de laatste bestuursvergadering van 13 april. Het bestuur van de stichting verleende Ruitenberg de titel van erevoorzitter.

Met ziel en zaligheid; dat zijn wel de juiste woorden om uit te drukken hoe Helmich Ruitenberg zich 13 jaar heeft ingezet voor de Pasmanmanege, eerst in Tuk en nu in Steenwijkerwold. Dit altijd met het doel om de drie verenigingen; Stichting Aangepast Paardrijden, Menvereniging de Vrije Aanspanning en Rijvereniging en Ponyclub Steenwijck, die gebruik maken van de manege accommodatie er beter van te laten worden.

‘Huzarenstukje’

Sinds Helmich aantrad in 2009 als voorzitter is er veel veranderd. Het huzarenstukje van de nieuwbouw in Steenwijkerwold was wel het hoogtepunt. Maar ook de afgelopen twee jaar waren uitdagend met al de beperkingen. Het bestuur heeft besloten om Helmich tot erevoorzitter te benoemen en wethouder Bram Harmsma bedankte hem voor zijn inzet. „Zulke mannen moeten we veel meer hebben, daar draait de sport op”. Wim Stapel, de voorlopig nieuwe voorzitter, reikte hem tijdens zijn laatste vergadering een oorkonde uit.

Geweldige accommodatie

Dit erevoorzitterschap is toegekend als blijk van waardering voor de toegewijde inzet en grote gedrevenheid waarmee Helmich Ruitenberg aan het roer heeft gestaan van Stichting Pasmanmanege Steenwijkerwold. In dertien jaar heeft hij de paardensport in zijn volle breedte een warm hart toegedragen en er voor gezorgd dat Stichting Aangepast Paardrijden, Menvereniging de Vrije Aanspanning en Rijvereniging en Ponyclub Steenwijck een geweldige accommodatie tot hun beschikking hebben. Altijd aanspreekbaar en het gezicht van de Stichting.

Blij met waardering

Ruitenberg was verrast en zei: „Mooi dat jullie op deze manier waardering uitspreken, dat doet mij goed”. Hij wenste de nieuwe voorzitter en het bestuur veel succes in de aankomende periode waarin er afscheid genomen gaat worden van deze locatie door STAPS. Daarna volgden uiteraard vele anekdotes over een decennium lang besturen.