Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Overijssel

Hoewel je bij Europa Kinderhulp wellicht meer aan buitenlandse kinderen denkt, organiseert de stichting ook al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Foto: Shutterstock

Europa Kinderhulp zoekt gezinnen in onder andere Steenwijkerland, die in de vakantie een kindje uit Nederland of het buitenland willen uitnodigen.

Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. “Maar er is ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken. Want door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen uit eigen land die te maken krijgen met armoede. Onder andere in Overijssel wordt er daarom nu alvast gezocht naar gezinnen die komende zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen”, zegt Marion Breg van Stichting Europa Kinderhulp.

Nederlandse kinderen

Hoewel je bij Europa Kinderhulp wellicht meer aan buitenlandse kinderen denkt, organiseert de stichting ook al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Marion Berg: “Deze kinderen hebben het in veel gevallen thuis financieel niet breed, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor vermaak of uitjes. In andere gevallen komen ze financieel niets tekort, maar zijn er problemen op sociaal-emotioneel vlak en krijgen ze thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht. Het is voor hen heerlijk om in de zomer een paar weken bij een vakantiegezin te verblijven en hun batterij weer op te laden.”

Vandaar dat er druk wordt gezocht naar nieuwe vakantieouders. Dat kan als gezin, maar ook als alleenstaande, of stel zonder kinderen.”Zolang je maar ruimte in je hart en huis hebt om voor een paar weken een kindje op te vangen. Je kunt ook een buitenlands kindje uitnodigen. In Overijssel is de stichting nog op zoek naar plekjes voor kinderen uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. De kinderen komen voor ongeveer twee weken. Ze zijn in de leeftijd van 5-12 jaar.

Voor meer informatie en aanmelden: www.europakinderhulp.nl/vakantieouders

Nieuws

menu