Evenementen zonder vaste zitplaats tot 14 augustus niet toegestaan. 'Respect voor organisatoren gondelvaarten en Woodstock om hun evenement af te blazen'

Geen Dicky Woodstock festival dit jaar. De teleurstelling bij organisatie én publiek is groot. Foto: archief Wilbert Bijzitter

De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet afgelopen vrijdag heeft afgekondigd maken het lastig om evenementen ook na 13 augustus te organiseren. Dit heeft een aantal organisatoren in Steenwijkerland doen besluiten kun evenement deze zomer niet door te laten gaan.

„Ik heb respect voor de besluiten van Giethoorn en Belt-Schutsloot om hun gondelvaarten voor dit jaar niet door te laten gaan”, zegt burgemeester Rob Bats. „Of voor het Dicky Woodstockfestival dat het besluit heeft genomen om hun festival af te blazen. Gezien het risico voor de volksgezondheid zijn dit ingrijpende maar verstandige besluiten die wat mij betreft navolging verdienen”.

Teleurstellend

„Het was uiteraard een zeer teleurstellend bericht voor de organisatoren van evenementen. Velen hadden gehoopt op een zomer waarin weer veel mogelijk was. Maar dat pakt anders uit door de sterk oplopende coronabesmettingen. Dit heeft het kabinet doen besluiten om een tijdelijke stop te gooien op onder meer evenementen zonder vaste zitplaats. Helaas is er na 13 augustus nog geen enkel beeld te geven hoe de besmettingscijfers zich dan ontwikkelen”, zegt burgemeester Rob Bats. „In dat licht bekeken is het organiseren van een evenement na deze datum dan ook een complexe en risicovolle aangelegenheid. Want het is vrijwel onmogelijk om draaiboeken en plannen te maken die helemaal afgestemd zijn op de dan geldende situatie. En die zijn wel noodzakelijk voor het verkrijgen van een vergunning van het evenement.”

Vanaf 24.00 uur horeca gesloten

Wat de horeca betreft heeft het kabinet besloten dat deze vanaf 24.00 uur gesloten moet zijn. „Daar heeft de horeca in Steenwijkerland zich afgelopen weekend dan ook keurig aan gehouden. Die collectieve verantwoordelijkheid is een groot goed in Steenwijkerland”, vindt Rob Bats.

Nieuws

menu