Extra huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders nodig, maar is volgens het college een 'zware opgave'

De gezamenlijke veiligheidsregio’s hebben de opdracht gekregen om landelijk nog een keer 25.000 extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te organiseren. Voor Steenwijkerland betekent dit ongeveer 85 extra opvangplekken. Daarnaast moet de gemeente voor versnelde huisvesting van 24 statushouders zorgen. Deze opgaven worden volgens het college van burgemeester en wethouders een zware dobber.

De voormalige Emmaschool in De Gagels. Hier kunnen binnenkort 7 gezinnen met 4 tot 5 personen hun intrek nemen.

De voormalige Emmaschool in De Gagels. Hier kunnen binnenkort 7 gezinnen met 4 tot 5 personen hun intrek nemen. Archieffoto Sieb van der Laan

Op dit moment worden in de gemeente Steenwijkerland ongeveer 280 vluchtelingen opgevangen. Hiervan verblijven 160 in de zogenaamde gemeentelijke opvang en 120 vluchtelingen in de particuliere opvang. De gemeentelijke opvang bestaat op dit moment uit twee hotelaccommodaties (Fletcher, 70 vluchtelingen en Huis ten Wolde, 90 vluchtelingen). Daarnaast wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het bewoonbaar maken van de voormalige Emmaschool in Steenwijk. Hier nemen binnenkort 7 gezinnen van 4 tot 5 personen in de leegstaande lokalen intrek.

Nieuws

Meest gelezen

menu