Familiebedrijven Natural Yachts en Electric Ship Facilities verhuizen naar De Voorst nabij Vollenhove

Jurjen Poorting (linksachter), Hylke Poorting (rechtsachter), Josien Poorting (linksonder) en Sarah Poorting (rechtsonder).

Jurjen Poorting (linksachter), Hylke Poorting (rechtsachter), Josien Poorting (linksonder) en Sarah Poorting (rechtsonder). Foto: Aangeleverd

De familiebedrijven Natural Yachts en Electric Ship Facilities verhuizen van het Friese Heeg naar Repelweg 6 bij De Voorst aan het Kadoelermeer nabij Vollenhove (tegenover vakantiepark ’t Akkertien).

De keuze voor een nieuwe locatie weerspiegelt het belang dat Natural Yachts en Electric Ship Facilities hechten aan duurzaamheid. Een centraal thema waar beide ondernemingen aan werken is het versnellen van de energietransitie.

Het familiebedrijf Natural Yachts, bekend door de verhuur en verkoop van 100% elektrisch aangedreven motorboten, zeilboten en X Shore tenders, is verhuisd „vanwege de groei en de ambitie om klanten en gasten in een natuurlijke omgeving te verwelkomen passend bij de uitstraling van de volledig elektrische jachten met innovatieve technologie”, zegt directeur Jurjen Poorting.

Op dit moment is Natural Yachts wereldwijd de eerste verhuurder met een volledige lijn van zero emissie motorjachten en zeilboten. Vanaf de nieuwe locatie nabij Vollenhove kan Natural Yachts haar duurzame groeiambities verder vorm geven. De 100% elektrische verhuurvloot zal worden uitgebreid met nieuwe modellen. Vanaf verhuurseizoen 2023 biedt Natural Yachts ook elektrisch aangedreven Maxus zeilboten in de verhuur aan. Daarnaast is het ook mogelijk de X Shore boten te ervaren.

Strategisch gelegen

De nieuwe locatie, met een prachtig uitzicht op het Kadoelermeer, is strategisch en centraal gelegen voor potentiële klanten die interesse hebben om kennis te maken met de elektrische boten en het emissievrij varen. „Voor de gasten die een vakantie hebben geboekt op een van de volledig elektrische boten is De Voorst/Vollenhove een ideaal startpunt vanwaar alle kanten op gevaren kan worden. De Friese meren, de Randmeren, het IJsselmeer, het Markermeer en het Weerribben Wieden gebied zijn dichtbij en behoren tot de mooiste vaargebieden van Nederland.”

Electric Ship Facilities onderscheidt zich als specialist in zero emissie energiesystemen en is expert in elektrisch varen. Het familiebedrijf zet al jaren in op het daadwerkelijk stimuleren van de energietransitie door middel van zero emissie innovatieve technologie. Met de verhuizing van Electric Ship Facilities zal er meer ruimte zijn voor het assembleren en inbouwen van deze schone techniek in de jachten en kan er een duurzaamheidscentrum voor de energietechniek worden gerealiseerd.