Feest vieren als piraat tijdens het dorpsfeest van Kalenberg/Hoogeweg

Het dorpsfeest Kalenberg/Hoogeweg is niet meer met een lichttoer. In 2019 was er nog wel een vaartuig, passend bij het thema Strips. Dit jaar is het thema Piraten, niet op het water, maar in de feesttent. Wilbert Bijzitter

Het dorpsfeest in Kalenberg begint op vrijdagavond 19 augustus met de traditionele gezamenlijke maaltijd voor alle dorpsbewoners en hun gasten. Daarna wordt de feesttent ‘geënterd’ door piratenkoor Storm en Averij uit Muggenbeet.

Het koor bestaat uit ruige zeebonken en zeeschuimers en biedt een vierstemmig repertoire van oude ballades, zeemansliederen en meeslepende shanty’s. De dorpsfeestcommissie heeft feestgangers uitgedaagd om zich te verkleden, passend bij het thema Piraten. Een jury gaat de uitdossingen beoordelen en kiest de mooiste outfit uit.

De volgende ochtend, op zaterdag 20 augustus, zijn er activiteiten voor ouderen en krijgen de kinderen hun eigen festival. Dit jaar wordt er geen zeskamp georganiseerd, maar is er vanaf 13.30 uur een nieuwe wedstrijd: De Kalenbergse Alleskunner. Die is in de feesttent naast het Kalenberger Gemeenschapshuis, de KGH. Iedereen kan hier individueel aan meedoen.

Voor de grote feestavond is DJ Gerard weer uitgenodigd. Hij trad al vaker op in tijdens het dorpsfeest. DJ Gerard start het feest om 21.00 uur, gevolgd door de band Nie Wies. De band begint om 22.00 uur en gaat als een jukebox van eigen dialectrock naar Engelstalige rock. Van foute medleys in een rock ’n roll-jasje tot stadionknallers die volgens de organisatie het tentdoek doen wapperen, van meezingers naar scheurende gitaren: ‘zorg da-j-d’r bie bunt!’ De entree voor dit feest is €5.

Nieuws

menu