Festival Lights in Blokzijl gaat niet door, maar in plaats daarvan is er Fête des Lumières met een gala en een lichtfeest met dj

Festival Lights in Blokzijl gaat niet door, maar in plaats daarvan is er Fête des Lumières met een gala en een lichtfeest met dj. Foto: Fête des Lumières

Lights in Blokzijl gaat dit jaar niet door. Daarom heeft de organisatie wat anders bedacht: Fête des Lumières. Een evenement met een gala en een lichtfeest mét dj.

‘We hebben lang gedacht en doorgewerkt om Lights toch door te laten gaan, maar het is onverantwoord om nu deelnemers en professionals vanuit over de hele wereld naar Nederland te laten reizen. Ook de extra voorwaarden voor het verkrijgen van de vergunningen voor het evenement hebben bijgedragen aan dit besluit. We zijn inmiddels druk met editie 2022’, vertelt woordvoerder Berry van Egten.

Fête des Lumières wordt gehouden op 19 november in MFC De Ploats in Blokzijl. ‘Iedereen heeft sterk de behoefte om bij elkaar te komen. Ook in de lichtbranche zijn er weinig momenten geweest om elkaar te treffen. Naast het (opnieuw) verbinden met elkaar is ook het vieren van licht een belangrijk onderdeel’, aldus Van Egten.

Nieuws

menu