Fietsen zonder hobbels op de Woldberg. 4 kilometer fietspad is op de schop gegaan

Een deel van het vernieuwde fietspad aan de voet van De Woldberg.

Een deel van het vernieuwde fietspad aan de voet van De Woldberg. Foto: Klaas Brinkman

De fietspaden bij de Woldberg zijn de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Ruim 4 kilometer fietspad is op de schop gegaan.

De fietspaden zijn onderdeel van de twaalf fietspaden in het fietsroutenetwerk in de Kop van Overijssel die de komende jaren met steun van provincie Overijssel worden aangepakt. Dinsdag 23 november opent wethouder Marcel Scheringa de fietspaden bij de Woldberg.

Betere en veilige fietsverbindingen om de regio te verkennen

De gemeente en provincie investeren met de regiodeal Leefbaar Giethoorn in betere en veilige fietsverbindingen. ‘De toename van elektrische en snellere fietsen vraagt om bredere fietspaden die klaar zijn voor de toekomst. Zo kunnen inwoners en bezoekers profiteren van deze fietsverbindingen en op pad gaan in onze mooie regio. „Door de aanpak van de paden bij de Woldberg is onder andere de fietsverbinding Steenwijk/Tuk – De Bult/Baars verbeterd”, vertelt woordvoerder Petra van der Ploeg van de gemeente Steenwijkerland.

Samenwerking met Staatsbosbeheer

In het project is samen gewerkt met Staatsbosbeheer. De fietspaden liggen namelijk vooral op hun grondgebied. In overleg met hen is gekozen voor een fietspad van 2 meter breed. Daarnaast is oud asfalt omgezet in duurzaam beton dat is gebruikt voor de fietspaden.