Film Vrijheid... roept herkenning op bij leerlingen van Sint Bernardus in Oldemarkt

De Sint Bernardusschool in Oldemarkt heeft de eerste vertoning van de film Vrijheid… voor schoolkinderen bijgewoond. Groepen 7 en 8 van de school zagen de film in het Filmhuis Oldemarkt. Bijzonder aan de vertoning was dat twee van de ‘hoofdrolspelers’ uit de film, Joop Hartwig en Coba Winters, aanwezig waren om na afloop vragen te beantwoorden.

Na het zien van de film Vrijheid... stellen de leerlingen van de Sint Bernardusschool vragen aan Joop Hartwig en Coba Winters over wat zij hebben meegemaakt in Oldemarkt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na het zien van de film Vrijheid... stellen de leerlingen van de Sint Bernardusschool vragen aan Joop Hartwig en Coba Winters over wat zij hebben meegemaakt in Oldemarkt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foto: Adriaan Noordergraaf

Joop Hartwig en Coba Winters komen in de film aan het woord over wat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt in Oldemarkt. Robert Punter, de maker van de film, deed de inleiding en sprak met de leerlingen over de Tweede Wereldoorlog. Over wanneer dat was, over het bombardement van Rotterdam, over 4 en 5 mei en over hoe het was in Oldemarkt.

Vragen

Nieuws

Meest gelezen

menu