Film in 't Lam en muziek van Jules de Corte in 't Lam Ontmoet

De Corte & Consorten.

t Lam aan de Breestraat 2 heeft in februari 2 avondjes uit op het programma: Film in ‘t Lam op donderdag 3 februari en muziek van Jules de Corte.

‘Tijdens Film in ‘t Lam wordt de Franse film Hors Normes van Olivier Nakache en Eric Toledano vertoond. Het filmprogramma begint om 20.00 uur en duurt 114 minuten. Entree bedraagt 7,50 euro.

Het Franse regisseursduo Nakache en Toledano, vooral bekend van de hit Intouchables (2011), is gespecialiseerd in feelgoodfilms over ernstige thema’s. Hors normes (internationale titel: The Specials) is geen uitzondering. We volgen Bruno (Cassel), die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt, en zijn goede vriend Malek (Kateb), die kansarme jongeren opleidt tot begeleiders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox-joods, Malek islamiet. Qua plot heeft dit op waarheid beruste drama weinig om het lijf, maar de ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs. Bron: VPRO Cinema

De Corte & Consorten

‘t Lam Ontmoet heeft vrijdagavond 25 februari een concert van Ernst de Corte, met liedjes van zijn vader Jules de Corte. De muziekavond begint om 20.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro.

Jules de Corte (1924-1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: een singer-songwriter van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ’Ik zou wel eens willen weten’ en ’De vogels’. Zonde om die liedjes te laten verstoffen, vindt zoon Ernst. Met zijn optredens brengt hij het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek. Maar hij zingt vooral nummers die ook in deze tijd passen. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten. „Die naam was nog een idee van mijn vader.” In een interview vertelt Ernst hoe hij ertoe kwam om de goed geschreven teksten en muziek van zijn vader te gaan vertolken:

Reserveren (geen betaling vooraf nodig) is nu al mogelijk: karin@karinklomp.nl

Als men gereserveerd heeft ontvangt men steeds een week vóór de activiteit meer informatie (bv. over dan geldende corona maatregelen).

Nieuws

menu