GGD IJsselland heropent tijdelijke testlocatie in Steenwijk op 9 december

Burgemeester Bats bracht in augustus een bezoek aan de GGD teststraat in Steenwijk. De teststraat werd - na enige tijd gesloten te zijn - weer opnieuw in gebruik genomen.

Burgemeester Bats bracht in augustus een bezoek aan de GGD teststraat in Steenwijk. De teststraat werd - na enige tijd gesloten te zijn - weer opnieuw in gebruik genomen. Foto: archief Martijn Bijzitter

Omdat het aantal corona-testafspraken blijft stijgen heropent GGD IJsselland vanaf donderdag 9 december de testlocatie in Steenwijk. Deze tijdelijke locatie aan de Meppelerweg 32 is zeven dagen per week open om tests af te nemen.

In Steenwijkerland is 84% van de volwassenen volledig gevaccineerd. Dat is een hoog percentage, maar ook mensen die volledig zijn ingeënt kunnen corona krijgen. „De kans dat je dan zelf ernstig ziek wordt is klein. Maar je kan het virus wel verder verspreiden en iemand anders ziek maken”, legt Bart Goldsteen van GGD IJsselland uit. „Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden en zich laat testen bij klachten. Het zorgt er namelijk voor dat we eerder nieuwe besmettingen vinden en kunnen isoleren.”

Testen is gratis en kan alleen op afspraak.

Burgemeester: ‘Blij dat de testlocatie weer open gaat’

Burgemeester Rob Bats is blij dat de GGD de testlocatie in Steenwijk weer open gaat. „Iedereen met klachten moet zich binnen een dag kunnen laten testen. En dan is het fijn als je daarvoor niet al te ver hoeft te reizen. Voor onze inwoners is een testlocatie in de eigen gemeente een enorme plus. Bovendien kan er door Steenwijk weer te openen als testlocatie, in heel IJsselland beter gespreid en dus meer getest worden.“ De gemeente werkt dan ook graag mee aan de tijdelijke testlocatie, die in ieder geval tot en met eind februari geopend is.

De tijdelijke testlocatie is te vinden aan de Meppelerweg 32. Een testafspraak kan worden gemaakt via coronatest.nl of 0800-1202. De test is gratis. Op ggdijsselland.nl/testlocaties is een overzicht waar in de regio nog meer getest kan worden.