GGD IJsselland onderzoekt impact van zelfisolatie

Met het onderzoek naar zelfisolatie wil GGD IJsselland zicht krijgen op wat dit met mensen doet en welke behoefte aan hulp er is. Foto: GGD IJsselland

„Terwijl de samenleving steeds meer opengaat, zijn er mensen waarbij het dagelijks leven nog steeds veel in het teken staat van de beperkingen en voorzichtigheid.” zegt epidemioloog Rilana Wessel van GGD IJsselland. „Daarom willen graag verder onderzoeken waar deze mensen behoefte aan hebben.”

Ouderen en mensen die chronisch ziek zijn, lopen meer risico om ernstig ziek te worden na besmetting met corona. „Daarom zijn deze mensen ook heel voorzichtig met sociale contacten en kiezen ze ervoor zoveel mogelijk thuis te blijven. Het beperken van sociale contacten is niet voor niets een belangrijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen helemaal niet naar buiten te gaan. Wij noemen dat zelfisolatie.”

Behoefte aan hulp

Met het onderzoek naar zelfisolatie wil GGD IJsselland zicht krijgen op wat dit met mensen doet en welke behoefte aan hulp er is. „We willen leren hoe wij mensen in zelfisolatie kunnen helpen, voor nu en voor de toekomst.”

Deelnemers gezocht

Iedereen die in de regio IJsselland woont en in zelfisolatie zit of zat, nodigen we uit om deel te nemen aan ons onderzoek. Tijdens een (online of telefonisch) interview van maximaal 1 uur leggen we een aantal vragen aan voor. Aanmelden kan via dit contactformulier .

Nieuws

menu