Ga mee op avontuur met de Kuunder Punter: elke zaterdag een vaarexcursie met historische punter door de Weerribben

In Kuinre kun je mee met de 'Kuunderpunter', de KU11. Foto Stichting Kuinre in promotie

Wat is er mooier om per boot natuurgebied De Weerribben te verkennen. En dan niet alleen via de wat grotere kanalen, maar ook via de kleinere vaarwegen dwars door rietbossen en langs wuivende rietkragen. Zo’n prachtige tocht wordt elke zaterdagmiddag in juni gemaakt in de historische Kuunder Punter (de KU11) vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Hoogeweg 27 in Ossenzijl.

De KU11 is de laatst overgebleven originele Zuiderzeepunter, gebouwd in 1912 en afkomstig uit de vissersvloot van Kuinre. Dit varende monument wordt nu liefdevol onderhouden door vrijwilligers van Stichting Kuinre in Promotie (SKIP). Van de schipper krijgen de deelnemers alle bijzonderheden te horen over de in 1912 gebouwde KU11. Op 4 juni is een natuurgids van IVN Noordwest-Overijssel aan boord, die alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Weerribben en de vele (zeldzame) planten en dieren die er voorkomen. Bij voldoende wind wordt er gezeild en als dat niet mogelijk is wordt de elektrische fluistermotor ingeschakeld.

De vaartochten met de KU11 en IVN natuurgids zijn op 4, 11,18 en 25 juni van 13.30 tot 15.30 uur. De afvaart is bij de ingang van het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl. De kosten zijn € 8,50 per persoon en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar, contant te voldoen aan de schipper. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de KU11. Opgave en informatie: Jelte Mulder, telefoon 06-23688813.

Nieuws

menu