Gaan de e-wasteverzamelaars van BS De Lepelaar uit Scheerwolde naar Nemo?

De Leerlingen van BS De Lepelaar doen er alles aan om de zogenaamde e-wasterace te winnen. Foto: aangeleverde foto

De leerlingen van BS De Lepelaar in Scheerwolde hebben het druk met het verzamelen van elektronisch afval. Ze doen er alles aan om de zogenaamde e-wasterace te winnen. Dan mag de klas een dagje naar Nemo in Amsterdam.

De jeugd wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk oude elektronische apparaten in te zamelen. De e-waste Race ging maandag 14 maart van start.

Mensen die nog een oud koffiezetapparaat, elektrische tandenborstel, radio of ander apparaat met snoer of batterij hebben: laat het de leerlingen van De Lepelaar weten en ze komen het nog halen ook. Op de foto laten ze zien dat ze al heel wat ingezameld hebben. „We staan eerste op dit moment, dus dat is behoorlijk spannend!”

Al meer dan 1170 items ingezameld

Er zijn door BS de Lepelaar inmiddels meer dan 1170 items ingezameld. Van koffiezetapparaten en waterkokers tot bewakingscamera’s en elektrische tandenborstels. Spullen inleveren kan nog tot en met 6 april.

„De kinderen vinden het erg leuk en het maakt ze daadwerkelijk bewuster van het afvalprobleem”, aldus leerkracht Henk Meijerink.

Naast het verzamelen moeten de leerlingen al hun afval ook in de computer invoeren. Uiteindelijk telt deze dan alle punten op en komt er een winnaar uit de bus

In totaal doen 10 scholen uit Steenwijkerland, Zwartewaterland en Hattem hieraan mee.

Hoe lever je E-waste in bij de scholen?

Mensen die in de buurt van een deelnemende school wonen, kunnen hun elektronisch afval thuis laten ophalen. Het kan aangeboden worden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.

De kinderen kunnen zelf op de website bijhouden hoeveel ze hebben opgehaald. En kunnen dagelijks zien hoeveel zij, maar ook de andere scholen, hebben ingezameld.

Nieuws

menu