Galerie Beeldschoon is weer geopend

Het echtpaar Ton en Ria Rietveld is expert op kunstgebied.

Het echtpaar Ton en Ria Rietveld is expert op kunstgebied. Foto: Wilbert Bijzitter

In het buurtschap De Pol organiseren Ton en Ria Rietveld sinds hun pensioen al 15 jaar hun prachtige Beeldentuin met galerie ‘Expositie Beeldschoon’.

Nu is het tijd om een stapje terug te doen. Ton en Ria zetten hun Galerie ‘Beeldschoon’ voort met een kleiner stuk aangrenzende tuin en ‘Beeldschoon’ is het gehele jaar open na telefonische afspraak via 06-30332868.

Er staan binnen en buiten veel kunstwerken in verschillende materialen en disciplines van professionele kunstenaars. Ton en Ria lichten er een paar uit: er zijn bijvoorbeeld veel nieuwe ruimtelijke kunstwerken van Albert Heijdens. En natuurlijk niet te vergeten zijn fraaie wandboeken. Verder heeft kunstenares Hennie Broers dit jaar buiten haar bijzondere zilveren sieraden ook prachtig ruimtelijk werk gebracht ter expositie. Sarah Michael heeft de vitrine weer gevuld met kleurrijke objecten, buiten in de tuin zijn de insecten van glas van Lia Koster te zien, evenals de wand-draad-bomen van kunstenares Zsuzsanna Györgyovics, de bronzen beelden van Charles Hermus en niet te vergeten de bijzondere vogelhuizen van Joop van Ulden.


Kijk voor meer deelnemende kunstenaars op de website www.expositie-beeldschoon.nl

Natuurlijk is Galerie Beeldschoon in combinatie met het door de galerie georganiseerde ‘Beeldschoon & Weldadig KunstRondje’ te bezoeken. Dit KunstRondje kan per fiets of auto gemaakt worden en loopt door Overijssel, Drenthe en Friesland. In totaal is de ronde 49 km.

„Het is zeker de moeite waard om onze Galerie ‘Beeldschoon’ met aangrenzende tuin te bezoeken,” aldus Ton en Ria Rietveld. „Iedereen is van harte welkom aan de Löhnislaan 4 in De Pol.”