Gemeente Steenwijkerland biedt hulp bij het kiezen van een zorgverzekering

Cconsulenten van De VoorzieningenWijzer helpen bij de overstap naar een andere zorgverzekering. Foto: Aangeleverd

Tot het eind van het jaar is het mogelijk om eventueel een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Om hulp te krijgen bij het overstappen naar een zorgverzekering die het komende jaar geschikt is, biedt de gemeente Steenwijkerland hulp.

Samen met De VoorzieningenWijzer en een gratis gesprek met een adviseur wordt er dan gekeken naar welke zorg volgend jaar nodig is, en naar wat er wel of niet verzekerd is.

Inloopspreekuren

In december zijn de consulenten van De VoorzieningenWijzer beschikbaar voor het maken van een zorgadvies en om te helpen bij de overstap naar een andere verzekering. Het inloopspreekuur wordt gehouden op verschillende locaties in de gemeente.

„Het kiezen van een passende zorgverzekering kan een lastige klus zijn. Je moet namelijk een inschatting maken van jouw zorg voor het komende jaar. Bovendien wil je geen onnodige kosten maken. Daarbij wil je zeker weten wat wel of niet verzekerd is”, legt Annemiek Steenbeek van Sociaal Werk De Kop uit. „Er komt veel op je af met de verschillende zorgaanbieders en zorgverzekeringspakketten. Toch is het belangrijk om goed te kijken naar je verzekering en hier op tijd mee te beginnen. Zo weet je wat jou financieel te wachten staat en kun je straks zonder zorgen het nieuwe jaar in.”

Gratis adviesgesprek

In gemeente Steenwijkerland is De VoorzieningenWijzer actief. Met De VoorzieningenWijzer wordt in een persoonlijk gesprek met een adviseur gekeken naar welke zorgverzekering het beste past. Daarnaast wordt er gelijk gekeken naar andere financiële onderwerpen zoals bijvoorbeeld of iemand recht heeft op toeslagen of gemeentelijke regelingen en of het energiecontract nog aansluit bij de persoonlijke situatie. Ook die aanvraag of overstap kan met behulp van de adviseur geregeld worden.

Besparen

„Door samen met een adviseur te kijken naar de zorgverzekering, het energiecontract en andere regelingen kan veel geld bespaard worden. Gemiddeld wordt er tot wel 500 euro per jaar bespaard per persoon. Omdat je niet onnodig geld laat liggen of risico loopt, geeft dit bovendien rust in je hoofd”, zegt Annemiek Steenbeek.

Aanmelden

Wie hulp kan gebruiken bij het kiezen van een passende zorgverzekering of bij andere financiële zaken kan kijken op de website datgeldtvoormij.nl/steenwijkerland . Wie een afspraak wil maken voor het inloopspreekuur kan bellen naar (0521) 745080 of mailen naar info@sociaalwerkdekop.nl.

Nieuws

Meest gelezen

menu