Gemeente Steenwijkerland en De Middencirkel introduceren nieuwe puzzelmethode met stapelbanen: geen rompslomp meer

Wethouder Trijn Jongman, Bernhard Nanninga, directeur van De Middencirkel, en Joël Assenberg, projectregisseur bij Actieplan Werk(t) van de gemeente Steenwijkerland. Foto: Wilbert Bijzitter

Een gloednieuwe puzzelmodule moet het stapelen van banen nóg makkelijker maken. De gemeente Steenwijkerland ondertekende daarvoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Werkcoöperatie De Middencirkel.

Wethouder Trijn Jongman: „Met deze puzzelmodule bieden we echt iets unieks aan. Je kunt via deze module een of meerdere taken selecteren totdat je een acceptabel maandloon bij elkaar hebt. Een uitkomst bijvoorbeeld voor wie meer wil werken maar daar bij de huidige werkgever geen mogelijkheden voor heeft. Tegelijkertijd is het een geweldige plus voor werkgevers omdat zij in deze module ook zelf vacatures kwijt kunnen voor seizoenswerk of deeltijdbanen. Dat zijn lastige vacatures omdat je als werknemer nu eenmaal niet kunt rondkomen van een paar uur werk. Deze puzzelmethode is daarom echt een uitkomst.”

Kandidaten die hieraan mee willen doen kunnen contact opnemen met de projectregisseur van de gemeente. Ook bedrijven die belangstelling hebben kunnen zich daar melden.

Geen rompslomp meer

Het stapelen van banen is een van de oplossingen om de krapte op de arbeidsmarkt te lijf te gaan. Het biedt de mogelijkheid om meerdere banen bij verschillende bedrijven te hebben die bij elkaar zorgen voor een voldoende maandsalaris. Door de samenwerking met de Werkcoöperatie De Middencirkel is de administratieve rompslomp die dat normaal zou opleveren verdwenen. „Klopt”, zegt Bernhard Nanninga, directeur van De Middencirkel. „Kandidaten kunnen via de website www.stapelbanensteenwijkerland.nl op basis van hun interesses zelf stapelen en vervolgens in één keer solliciteren bij de werkcoöperatie. Gaan ze aan het werk, dan krijgen ze één loonstrook. Dus ook als er verschillende bedrijven bij betrokken zijn. Geen gehannes dus met allerlei contracten.”

Verder ontwikkelen

Werkgevers kunnen hun vacatures zelf in de puzzelmodule zetten. Kandidaten kunnen dit aanbod de website bekijken en op basis van hun interesse, vaardigheden en diploma’s werk stapelen. Ze zien daarbij meteen wat het maandsalaris wordt. Wethouder Trijn Jongman: „Het hoeft niet zo te zijn dat je meteen alle kwalificaties voor een baan hebt. Je kunt je ook verder ontwikkelen bijvoorbeeld door een opleiding te volgen. Het gaat erom dat we vraag en aanbod goed op elkaar afstemmen. De puzzelmodule is voor iedereen beschikbaar, dus maak er gebruik van. Zit jouw ideale baan er nog niet tussen? Dan gaat het projectteam voor jou op zoek.”

Geïnteresseerden in het aanbieden van of meedoen aan het stapelen van banen, kunnen contact opnemen met de projectregisseur van de gemeente: Joël Assenberg, via telefoonnummer 06 324 50 015 of door een e-mail te sturen naar joel.assenberg@steenwijkerland.nl of kijk op www.demiddencirkel.nl

Nieuws

menu