Gemeente blijft hengelsport negeren. Secretaris hsv Het Baarsje Oldemarkt: 'Dat is voor ons een grote ergernis'

Nog altijd hebben de hengelsportverenigingen in Steenwijkerland het gevoel dat zij door de gemeente niet serieus worden genomen. „Dat is voor ons een grote ergernis en dat blijft ons dwars zitten”, foetert Bert Barneveld, secretaris van hengelsportvereniging Het Baarsje in Oldemarkt. „En onze leden vinden dat ook”, laat hij er onmiddellijk op volgen om aan te geven dat hij hierin niet alleen staat maar namens de duizenden sportvissers in de gemeente Steenwijkerland zijn beklag doet over de lokale overheid.

Bert Barneveld gooit een hengeltje uit aan het Steenwijkerdiep: "De oudere vissers zijn met de visplateaus nu ook tevreden na eerst een hoop gemopper."

Bert Barneveld gooit een hengeltje uit aan het Steenwijkerdiep: "De oudere vissers zijn met de visplateaus nu ook tevreden na eerst een hoop gemopper." Foto: Roel Kleine

Maar het is volgens Barneveld niet alleen de gemeente die amper oog heeft voor de vissers in Steenwijkerland, „ook door andere overheden worden wij niet altijd serieus genomen. Als wij vragen om medewerking wordt er vaak niet eens op gereageerd. We zijn met vier visverenigingen (Steenwijk, Oldemarkt, Vollenhove en Blokzijl) met ruim 3000 leden wel de grootste in deze gemeente. In de tijd van de coronacrisis zijn er zelfs 750 nieuwe leden bijgekomen.”

Geen antwoord

Nieuws

menu