Gemeente op pad met Statenleden; trots op mijlpalen

Statenleden op bezoek bij het bezoekerscentrum in Ossenzijl. Foto: Wilbert Bijzitter

De Statencommissie economie van de provincie Overijssel en leden van de gemeenteraad van Steenwijkerland gingen woensdag samen op pad in Steenwijkerland.

De gemeente voert in nauwe samenwerking met de provincie projecten uit op het gebied van toerisme en recreatie, bijvoorbeeld de regiodeal Leefbaar Giethoorn waarmee de regio een impuls moet krijgen.

Regiodeal Zwolle

Daarnaast is de Regiodeal Zwolle vorig jaar rond gekomen. Steenwijkerland heeft daarmee een bijdrage gekregen om te werken aan de ontwikkeling van het intercitystation Steenwijk, het European Wetland Center in Ossenzijl en gemeentebreed aan slimme mobiliteit en gastvrijheid.

Ook de visie Recreatie en Toerisme en de toekomstvisie Giethoorn zijn door de gemeenteraad vastgesteld. Mijlpalen, waarin de samenwerking met gebiedspartners een grote rol heeft gespeeld (en in de toekomst ook blijft spelen).

Slimme mobiliteit

Het werkbezoek begon in Steenwijk; in de Meenthe en bij Station Steenwijk, waar de plannen voor het station werden toegelicht voor de Statenleden. Het station moet een van de centrale toegangspoorten worden en tevens start- en eindpunt voor slimme mobiliteit, door bijvoorbeeld een fiets te huren en het gebied in te gaan.

Gebruik van data om toeristenstromen te spreiden

Als tweede stond een bezoek aan Giethoorn op de planning, waar informatie werd gegeven over het gebruik van data om toeristenstromen te spreiden en toeristen te verleiden om ook andere plekken in Weerribben-Wieden te bezoeken.

Tot slot werd ook Ossenzijl bezocht, waar de gemeente met de regiodeal een impuls wil realiseren door het bezoekerscentrum te ontwikkelen naar een European Wetland center.

Nieuws

menu