George Scheffer uit Sint Jansklooster doet gooi naar plek in Tweede Kamer: 'Oprecht blij met het vertrouwen'

George Scheffer wil de Tweede Kamer in.

George Scheffer uit Sint Jansklooster staat derde op de lijst van de politieke partij ‘Wij Zijn Nederland’. Het is een van de bijna 40 partijen die in maart een greep doet naar zetels in de Haagse Tweede Kamer.

Scheffer is zelf oprichter van de ‘Partij voor het behoud van de Nederlandse identiteit’ (PVBNI). Die partij fuseerde met Wij Zijn Nederland en kwamen onder die noemer met een gezamenlijke lijst.

Zetel?

De partij zal er wel flink aan moeten trekken om een zetel te behalen, slechts in zes van de twintig kieskringen zijn ze op de kieslijst gekomen, waaronder regio Zwolle. In de overige regio’s was de achterban van de partij niet groot genoeg om mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Toch is Scheffer optimistisch. „Ik ben er oprecht blij mee dat bewoners van Overijssel vertrouwen in ons stellen.”

Compromissen sluiten

Wij Zijn Nederland wil meer macht voor Nederlanders, uit de EU stappen, de Nederlandse tradities stevig verankeren en stoppen met massa immigratie. Punten die op het eerste oog veel weg hebben van het PVV-programma. Toch denkt Scheffer dat ‘Wij Zijn Nederland’ een hele andere partij is dan de PVV: „Ik ben een vechter. Geert Wilders van de PVV wil niet samenwerken, daar gaat het mis. Ik ben bereid om compromissen te sluiten zolang dit niet ten koste gaat van de tradities in Nederland.”