Gert Brommer uit Tuk kandidaat voor BoerBurgerBeweging Overijssel. 'Ik wil in de politiek mensen op het platteland vertegenwoordigen'

Gert Brommer. Eigen foto

Gert Brommer uit Tuk heeft zich kandidaat gesteld voor de BoerBurgerBeweging (BBB) Overijssel voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Gert Brommer is al Statenlid, maar als eenmansfractie (Lid Brommer). Twee jaar geleden vertrok hij als Statenlid (toen VVD), omdat hij het niet eens was met de koers van zijn partij, de VVD, in het stikstofdossier. Hij zegde zelfs het lidmaatschap van de VVD op.

Door een stoelendans keerde hij in juni dit jaar terug in de Provinciale Staten. Niet namens de VVD maar als eenmansfractie. Brommer werd lid van de BoerBurgerBeweging (BBB). „Ik vind dat iedere burger lid moet zijn van een partij. Rond de jaarwisseling besefte ik dat ik zelf niet meer lid ben van een partij en dat is tegen mijn principe. Ik wil in de politiek mensen op het platteland vertegenwoordigen. De BBB staat daar ook voor. Daarom ben ik lid geworden”, zei hij tijdens de installatie als Statenlid in juni.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 12 november wordt kieslijst vastgesteld. Gert Brommer staat nu op plek 8.

Nieuws

Meest gelezen

menu