Gewichtsconsulent Jacquelien van SHINE Leefstijl start praktijk in M.F.C Hoogthij in Steenwijkerwold: 'Wonderdiëten bestaan niet'

Sinds eind september houdt Jacquelien Mosselaar haar fysieke consulten in M.F.C Hoogthij in Steenwijkerwold.

Sinds eind september houdt Jacquelien Mosselaar haar fysieke consulten in M.F.C Hoogthij in Steenwijkerwold. Foto: eigen foto

„Een passend voedings-en leefstijladvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal”. Gewichtsconsulent Jacquelien Mosselaar houdt sinds eind september consulten in M.F.C Hoogthij in Steenwijkerwold. In wonderdiëten gelooft ze niet: „Wat ik doe is vrouwen die problemen met hun gewicht ervaren naar een gezond gewicht begeleiden.”

Vorige maand heeft Jacquelien het diploma Gewichtsconsulent behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De nadruk ligt op een gezonde manier gewicht verliezen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. De begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies

Jacquelien legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Ze legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting de gestelde persoonlijke doelen.

Vergoeding verzekeraars

BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. „Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten,” zegt Jacquelien. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de kosten van de consulten bij SHINE Leefstijl vergoeden.

Voorlichting

Jacquelien geeft daarnaast voorlichting over gezonde voeding en leefstijl bij organisaties of basisscholen. “Ik wil graag met mijn kennis en vaardigheden bijdragen aan het creëren van bewustwording t.a.v. de relatie tussen gezonde voeding en een gezonde leefstijl en de mate waarin je je fit en in balans voelt en wat je hiervoor kunt doen”, vertelt Jacquelien.

Meer informatie: https://shineleefstijl.nl/wp/