Gewichtsconsulent start praktijk in centrum Hoogthij: 'Ik beloof geen wonderdieet'

Gewichtsconsulent Jacquelien Mosselaar in haar praktijk in centrum Hoogthij. Eigen foto

Gewichtsonsulent en leefstijladviseur Jacquelien Mosselaar uit Steenwijkerwold is een praktijk gestart in het multifunctionele centrum Hoogthij in Steenwijkerwold. Zij is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en legt de nadruk op het op een gezonde manier verliezen van gewicht, zonder dure afslankmiddelen. Ook begeleidt zij mensen op het gebied van voeding en leefstijl. Deze begeleiding wordt vaak, voor een deel, vergoed door de zorgverzekeraar.

In haar praktijk, Shine Leefstijl, begeleidt Jacqueline Mosselaar vrouwen die problemen ervaren met hun gewicht. „Een passend advies op het gebied van voeding en leefstijl is niet uit een boekje te halen,” zegt Mosselaar. „Iedereen heeft een persoonlijk verhaal. Ik analyseer de voedingsgewoontes en leg de nadruk op gezond eten en voldoende beweging. Op die manier coach ik mensen naar het doel dat zij zelf hebben gesteld.”

Geen wonderdieet

Een wonderdieet legt Mosselaar niet op. Gewichtsconsulenten zoals zij, die zijn aangesloten bij de BGN, werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. „Je moet het in de regel niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak voor het jojo-effect wanneer mensen daarmee stoppen of weer normaal gaan eten,” aldus Mosselaar.

Vergoeding zorgverzekeraars

„Ik adviseer om de leefstijl stapsgewijs aan te passen. Daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij,” vertelt ze. De manier waarop BGN-gewichtsconsulenten werken heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars de kosten van de consulten (deels) vergoeden. Jacquelien Mosselman is ook beschikbaar om voorlichting te geven over voeding en leefstijl op scholen en bij organisaties. Informatie over haar praktijk is terug te vinden op www. shineleefstijl.nl

Nieuws

menu