Gezellige boel op Weerribben Zuivel in Nederland: Kinderen van OBS De Samensprong op bezoek

De kinderen van OBS de Samensprong in de stal van boerderij Weerribbenzuivel in Nederland.

De kinderen van OBS de Samensprong in de stal van boerderij Weerribbenzuivel in Nederland. Foto: Aangeleverd

Leerlingen van basisschool De Samensprong uit Steenwijk waren vrijdag op bezoek bij Weerribben Zuivel, de boerderij van familie De Lange, in Nederland.

„Het was een gezellige boel met de kinderen op de boerderij. Er waren net kuikens uit het ei gekomen bij een broedende kip. Dat vonden ze heel interessant om te zien”, vertelt Klaas de Lange van Weerribben Zuivel.

De groep maakte een rondje op de boerderij en bracht onder meer een bezoek aan de kalfjes. Daarna gingen de kinderen het land in. „Daar hebben we de randen van een groot perceel grasland ingezaaid met bloemen. Dat is goed voor de insecten”, legt De Lange uit. Ook hebben de kinderen van de Samensprong een rij knotwilgen geplant op het terrein van Weerribben Zuivel.

Nadat ze hadden gezien hoe de zuivelproductie op de boerderij in zijn werk gaat, maakten de kinderen ook zelf iets lekkers. „Ze hebben aardbeienyoghurt gemaakt en daarna gelijk opgegeten. Het was een mooie, interessante ochtend, waar niet alleen de kinderen wat hebben opgestoken. Wij hebben geleerd dat er werk aan de winkel is om de samenleving meer te laten zien hoe belangrijk voedsel is en hoe mooi het is om het te produceren”, zegt Klaas de Lange na afloop.