Gezelligheid, dansen en bier tussen de maïs tijdens Cornfest Giethoorn

Het oogsten van de maïs met de oldtimers is volgens medeorganisator Rick Hensbergen de reden van het feestje. 'Daar hebben we het feest omheen gebouwd.'

Het oogsten van de maïs met de oldtimers is volgens medeorganisator Rick Hensbergen de reden van het feestje. 'Daar hebben we het feest omheen gebouwd.' Foto: Sieb van der Laan

Afgelopen weekend was het van vrijdag tot zondag feest tussen de maïs in Giethoorn. Tijdens de derde editie van Cornfest konden bezoekers genieten van muziek, gezelligheid en het oogsten van de maïs.

Vrijdag werd er geen entree gevraagd en kon iedereen gratis naar binnen voor een avond piratenmuziek, op zaterdag was het groots feest in de tent. Ook op zondag was een bezoekje aan het festival gratis. In het begin van de middag was het hakselen met oldtimers. Voor de liefhebbers werd ook de Formule 1 in Zandvoort vertoond op groot scherm.

Het oogsten van de maïs met de oldtimers is volgens medeorganisator Rick Hensbergen de reden van het feestje. „Daar hebben we het feest omheen gebouwd.” Ook volgend jaar kunnen liefhebbers dansen tussen de maïs, want Hensbergen weet bijna zeker dat ook dan weer een Cornfest plaatsvindt. „Daar gaan we vanuit, we hebben er schik van om het te organiseren. Het is altijd zonder problemen gegaan en mensen zijn tevreden over de sfeer en de gezelligheid. Zolang het in de smaak valt, blijven wij het organiseren.”