Gezelligheid rond het Paasvuur in Scheerwolde

Paasvuur in Scheerwolde, afgelopen april. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Na een paar jaar afwezigheid was het Paasvuur in Scheerwolde weer terug. Een gezellige bijeenkomst op Eerste Paasdag rond een roodgloeiend vuur waar mensen uit de wijde omtrek op afkwamen.

Zoveel Paasvuren zijn er immers niet meer. Er moet aan nogal wat regels worden voldaan, waardoor niet elk dorp/buurtschap het meer ziet zitten de organisatie ervan ter hand te nemen. En dus wisten ook diverse mensen van buiten het dorp het Paasvuur te vinden.

Bier en hamburgers

In Scheerwolde was een kersverse Paascommissie bereid een mooi feestje neer te zetten, en dat is gelukt. Ver voordat de zon onder ging, werd het vuur met een gasbrander aangestoken en druppelden de bezoekers binnen in het weiland aan de Koningin Julianaweg. Een biertje en een hamburger erbij en gezellig met elkaar kletsen, en intussen steeds dichter naar het vuur om lekker warm te blijven. Kinderen die met takken sleepten onder het toeziend oog van hun ouders en volwassenen die tegelijkertijd ook nog konden genieten van een prachtige zonsondergang.

Een mooie traditie, vonden velen. ‘Fijn dat dit, ondanks steeds meer regels die worden opgelegd, toch nog door kon gaan’.


Nieuws

menu