Giethoorn en De Wieden gaan vanaf nu de wereld over dankzij reportage op Franse televisie: 'Je mag je handen dichtknijpen'

De Franse televisie was in april in Giethoorn om opnames te maken. Cameraman Nick, reporter Sébastien en Henk Doze. Foto: René Wiegmink

De nationale Franse televisiezender TF1 was in april een week te gast in de kop van Overijssel. Deze week werd de toen gemaakte reportage uitgezonden.

Er werden opnames gemaakt bij bezoekerscentrum De Wieden, punterwerf Wildeboer, museumboerderij ’t Olde Maat Uus en Grandcafé Fanfare.

Giethoorn in beeld

De opnames kwamen mede tot stand dankzij Ronald de Boer, eigenaar van de website Giethoorn.com. Hij kreeg in het voorjaar bericht van de Franse omroep: „Toen de televisiemakers mij benaderden, vertelden de heren dat ze graag de cultuur en natuur van deze streek in beeld wilden brengen. Ik heb hen daarom in contact gebracht met stichting Weerribben Wieden en Marketing Oost.”

Nick Resmann, een Vlaams sprekende cameraman van de televisieomroep, legde uit hoe hun bezoek aan de kop van Overijssel tot stand kwam: „TF1 heeft iedere dag een nieuwsuitzending om 20.00 uur (vergelijkbaar met NOS Journaal, red.) van een klein half uur. De eerste twintig minuten vullen we met ‘hard’ nieuws, maar we sluiten iedere uitzending met een item waarin mensen iets leuks bijleren over de cultuur van streken in Frankrijk en de Benelux. Eerst wilden we naar Amsterdam, maar dat kennen veel Fransen al. De Wieden bleek echt een perfect gebied voor onze tv-reeks.”

De beelden

Harold Viscaal, directeur bij stichting Weerribben-Wieden, was meteen enthousiast toen de Franse cameraploeg bij hem aanklopte. „Je mag de handen dichtknijpen als je met zo’n grote zender gratis reclame mag maken voor dit gebied.”

De beelden van de Franse televisie zijn hier te bekijken

Nieuws

menu