Giethoorn gelooft in gestage terugkeer toeristenstroom. Zuid Amerika en India ontdekken waterdorp in Overijssel

Twee jaar lang was het sappelen geblazen voor de recreatieondernemers in Giethoorn, maar met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wordt dit (hoog)seizoen weer gerekend op een gestage terugkeer van de toerist uit binnen- en buitenland. Corona heeft weliswaar zijn tol geëist in het waterrijke Overijsselse dorp maar het ‘vervenersverdriet’ heeft weer plaats gemaakt voor geloof en vertrouwen in betere tijden.

Willem Jan de Jonge in een fluisterbootje in de gracht. 'De toeristenstroom komt weer op gang hoor, dat is zeker.'

Willem Jan de Jonge in een fluisterbootje in de gracht. 'De toeristenstroom komt weer op gang hoor, dat is zeker.' Foto: Roel Kleine

En dat die er aan staan te komen lijdt voor Willem Jan de Jonge, secretaris van de Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang (VTRB) Giethoorn, geen twijfel. „De toeristenstroom komt weer op gang hoor, dat is zeker. Het gaat weer drukker worden, we kunnen het nu al merken op ons terras (van De Landije). Aan de balie van het informatiepunt (voorheen VVV Giethoorn) melden zich weer buitenlandse gasten. Maar of we op het kantoor dit jaar de 65.000 gasten van weleer zullen halen moeten we nog even afwachten. Voor het eerst in twee jaar heb ik weer busverkeer gezien bij de parkeerterreinen, vliegtuigstrepen aan de lucht en het Engels wordt langzamerhand weer de voertaal”, verzekert de Gieterse ondernemer, zelf eigenaar van het bedrijf (voorheen De Prinsenije) dat rond 1976 aan de wieg stond van het elektrisch varen in ons land.

Nieuws

menu