Goud voor Vollenhoofsch Fanfare op marsconcours in Duitsland

Vollenhoofsch Fanfare behaalt een gouden medaille in Duitsland.

Vollenhoofsch Fanfare behaalt een gouden medaille in Duitsland. Foto: Aangeleverde foto

Vollenhoofsch Fanfare heeft zaterdag meegedaan aan het internationale marsconcours van de Rasteder Musiktage in Duitsland. Zij wonnen twee prijzen. Ee gouden medaille en een tweede plaats in de divisie waar zij uitkwamen.

Vorig jaar oktober is Vollenhoofsch Fanfare begonnen met marsrepetities onder leiding van Erik Zweers. Meedoen aan het concours in Duitsland werd al snel het beoogde doel van de fanfare. Ook de muzikale repetities onder leiding van Jos van Elburg en Erik van de Weerd voor de concertfanfare hebben hun bijgedragen aan het succes.

Met het optreden in Rastede wordt het eerste deel van dit seizoen succesvol afgesloten en is Vollenhoofsch Fanfare toe aan vakantie. Zij hebben deze afgelopen periode meerdere straatoptredens gehad, zoals bij de avondvierdaagses en optochten. Daarnaast hebben zij vier concerten gegeven met de concertfanfare en de slagwerkgroep.

Na de vakantie gaat de marsgroep weer druk aan de slag met vijf optredens in augustus en september. Vollenhoofsch Fanfare is dan te zien tijdens de corso’s in Sint Jansklooster en Vollenhove, en tijdens de Streetparade in Vollenhove. Daarna treden ze nog op in Havelte, Blokzijl en geven ze een najaarsconcert op 15 oktober. In de periode van Sinterklaas en kerst hoopt Vollenhoofsch Fanfare het publiek te kunnen verblijden met diverse optredens.