GroenLinks: 'Wat voor beleid heeft Steenwijkerland voor sekswerkers?'

Het televisieprogramma is op de website terug te zien. Foto: Pointer

De fractie van GroenLinks Steenwijkerland is benieuwd naar het gemeentelijk beleid voor sekswerkers en heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Aanleiding was de uitzending van het televisieprogramma van Pointer, van maandag 18 oktober. „Hierin werd pijnlijk duidelijk dat de huisvesting van sekswerkers complex is. Sekswerk is legaal werk, maar het is voor sekswerkers moeilijk om hun werk uit te oefenen. Zo zijn er steeds minder werkplekken waar zij vergund kunnen werken en in tegenstelling tot andere beroepen mogen zij vaak niet vanuit huis werken”, stelt Aletta Makken van GroenLinks.

Vaak wordt er door gemeenten gebruik gemaakt van de zogenoemde 0-optie. De gemeente bepaalt dus dat thuiswerken voor deze groep mensen niet mogelijk is. Daarover stelt GroenLinks de volgende vragen: ‘Kunt u aangeven hoeveel sekswerkers er binnen Steenwijkerland werkzaam zijn? Wat is het beleid met betrekking tot thuiswerken van sekswerkers binnen onze gemeente en kunnen wij daar inzage in krijgen? Wat doet u om de sekswerkers te faciliteren en dus te voorkomen dat zij in de illegaliteit terecht komen? Hoe wordt er toezicht gehouden op een veilige werkplek voor sekswerkers?’

De uitzending is op deze website terug te zien.

Nieuws

menu