GroenLinks houdt vergadering buiten gemeentehuis. De eerstvolgende is in Blokzijl

Stephanie Geurtz.

Stephanie Geurtz. Foto Aangeleverd

De fractie van GroenLinks Steenwijkerland gaat vanaf dit jaar regelmatig haar fractievergaderingen op locaties buiten het gemeentehuis houden. De tweede in de reeks is op maandag 17 april in De Ploats in Blokzijl.

„Als politieke partij kom je regelmatig bij elkaar om onderwerpen te bespreken, raadsvergaderingen voor te bereiden en je eigen speerpunten vorm te geven. Veelal zitten wij daarvoor op de maandagavonden in het gemeentehuis of wij spreken met de verschillende werkgroepen af op een ander moment. Wij doen ons best om via verschillende kanalen zichtbaar en toegankelijk te zijn. Gelukkig bereiken ons regelmatig e-mails van inwoners die ons op iets attent maken en met wie we daarover in gesprek gaan”, zegt Stephanie Geurtz van GroenLinks toe.

„Nu is het tijd voor een volgende stap”, zegt ze. „Daarom gaan we een laagdrempelige vergadering houden, waar iedereen welkom is. Welkom om kennis te maken, een onderwerp in te brengen, mee te denken en mee te praten over onderwerpen van de komende raadsagenda of om initiatieven te bespreken”, licht Stephanie Geurtz toe.

„Wij willen samen met de inwoners van onze gemeente aan een mooie toekomst bouwen, aan het versterken van een duurzame, circulaire economie, aan eerlijke verdeling van kosten en baten, aan een leefomgeving die in evenwicht is en aan een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt”, vervolgt Stephanie Geurtz.

Inloop is vanaf 19.00 uur. De koffie staat dan klaar en om 19.30 uur start de vergadering.