GroenLinks in Steenwijkerland stelt vragen over vragen, omdat antwoorden van het college uitblijven: 'Dat vinden we zorgelijk'

Parkeervergunningen lijken de beste oplossing te zijn tegen parkeerproblemen in Giethoorn.

Parkeervergunningen lijken de beste oplossing te zijn tegen parkeerproblemen in Giethoorn. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

GroenLinks Steenwijkerland stelt schriftelijke vragen over eerdere schriftelijke vragen. Die eerdere vragen zijn namelijk niet beantwoord binnen de gestelde termijn van twee weken.

Omdat antwoorden op de vragen uitbleven, heeft de fractie vervolgens een bericht gestuurd aan het college van B & W over de stand van zaken, met betrekking tot beantwoording. Op dat bericht kreeg GroenLinks (GL) overigens wél vlot antwoord: „De oorzaak van de vertraging is gelegen in een combinatie van de tijd die nodig is om zaken uit te zoeken en het zomerreces.”

Zorgelijk

GL noemt het zorgelijk dat de op 1 juli ingediende vragen pas na acht weken (of nog later) beantwoord gaan worden. „U zult begrijpen dat GroenLinks vragen stelt die naar aanleiding van, veelal zorgen, van inwoners en/of actualiteiten aan het college worden gesteld”, klinkt het bij monde van Aletta Makken.

GroenLinks stelde begin vorige maand vragen over een enquête over eventuele parkeervergunningen in de Ds. J. J. Ketstraat, Ds. T. O. Hylkemaweg en de Wethouder Harm Molweg in Giethoorn. Die enquête zorgde voor onrust bij bewoners, waarop GroenLinks de vragen stelde.

Parkeervergunning

In deze enquête met begeleidende brief werd gevraagd hoe inwoners aankijken tegenover een parkeervergunning voor aanwonenden. „Uit de brief blijkt dat, wanneer er genoeg animo is, er dan een bedrag van 45 euro per jaar zal worden berekend over deze parkeervergunning. In diezelfde brief werd geschreven dat er overdag genoeg parkeerplekken zijn en tevens bekend is dat de piekdrukte van toeristen in Giethoorn tussen 10.00 uur en 17.00 uur ligt.”

„Daarnaast is er door handhaving, voor zover wij hebben begrepen, minimaal één bekeuring uitgedeeld aan een inwoner die zijn of haar auto geparkeerd had aan de Hylkemaweg. Deze is op een later tijdstip ingetrokken omdat het hier om een inwoner van Giethoorn bleek te gaan. Dit soort incidenten vindt GroenLinks zorgelijk”, schreef Aletta Makken een maand geleden.

Nieuwe vragen, over vragen

Nu de vragen niet beantwoord zijn, stelt de fractie daarover dus nieuwe vragen aan het college. „Bent u het met ons eens dat een beantwoordingstermijn van acht weken te lang is? Wat gaat u er aan doen om in de toekomst de termijn van twee weken niet te overschrijden, ook niet tijdens het zomerreces? Wij zouden graag een uitgebreidere onderbouwing wensen voor de vertragingen van de beantwoording van schriftelijke vragen. Bent u bereid dit te doen?”