Groene Wens Boot vaart dit jaar niet meer: 'Versoepelingen coronamaatregelen komen voor ons te laat'

  De Groene Wens Boot heeft al 2 jaar niet gevaren.

De Groene Wens Boot heeft al 2 jaar niet gevaren. Foto: Roelof Huls

De Groene Wens Boot in Ossenzijl vaart dit jaar helaas toch niet meer met gasten. De versoepelingen van de coronamaatregelen komen te laat om slechts voor een korte periode alles op te starten. Vooral de 1.5 meter maatregel was lastig uit te voeren, aldus voorzitter Gerard van Dorp.

„Het einde van de anderhalve meter maatregel vanaf 25 september komt voor ons echter te laat.” Ook in 2020 werd er door de coronacrisis al niet gevaren.

De boot vaart voor mensen met een beperking en hun gezin, familie of vriendengroep en is hiervoor speciaal gebouwd. Het is vooral voor hen een grote teleurstelling, dat zij geen fraaie tocht door de Weerribben-Wieden kunnen meemaken. Er is nog steeds veel belangstelling, zo blijkt uit allerlei reacties en boekingen onder voorbehoud. De hoop is nu gevestigd op een beter 2022. De eerste boekingen zijn al binnen.

Jubileum

Dit jaar bestaat de Groene Wens boot 10 jaar. Op 8 april 2011 werd de boot in de Havenkolk van Blokzijl gedoopt door de toenmalige commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld. De bouw van de boot was het idee van Monique ter Beeke uit Ossenzijl. Het jubileum wordt met de ruim dertig vrijwilligers bescheiden gevierd.

Reserve aanspreken

Volgens penningmeester Roelof Huls heeft het niet kunnen varen gevolgen voor het financiële beleid. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er geen inkomstern, terwijl de vaste kosten van onder meer de verzekeringen en beheer en onderhoud wel doorgaan. Zo nu en dan komen er donaties van particulieren en instellingen binnen om deze kosten te dekken. „Wij zijn hen hiervoor dankbaar. Maar deze zijn niet toereikend om alle uitgaven te dekken en moet de reserve worden aangesproken.”

Ook in de afgelopen tien jaar werd veel warme en hartelijke steun ontvangen van particulieren, bedrijven en instellingen om de Groene Wens Boot goed in de vaart te houden. „Elke bijdrage in de huidige lastige tijd is van harte welkom om een gezonde start in 2022 te kunnen maken.” Het bestuur hoopt, dat er in het nieuwe jaar weer volop gevaren kan worden en zet zich hiervoor in.

Voor meer informatie en doneren: www.groenewensboot.nl .