Groene Wens Boot wordt vaarklaar gemaakt

De Groene Wens Boot. Foto: Roelof Huls

De Groene Wens Boot in Ossenzijl doet al vele jaren mee met NLdoet. De boot, speciaal gebouwd voor mensen met een beperking en hun hele gezin, moet er weer spic en span bij liggen voor de start van het nieuwe vaarseizoen.

Op zaterdag 11 maart wordt de boot door vrijwilligers schoongemaakt en het omliggende terrein en terras opgeknapt. Om 9.30 uur wordt er begonnen met koffie en koek in het nabijgelegen Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Voor het varen met de boot zijn er zo’n dertig vrijwillige schippers die zich hiervoor het hele vaarseizoen beschikbaar stellen. Er hebben zich enkele nieuwe schippers aangemeld die zaterdagmorgen voor informatie en kennismaking langs komen. Alle schippers krijgen in de komende weken voor aanvang van het nieuwe seizoen een instructie vaartocht om weer (even) kennis te maken met de boot en hoe er mee te varen.

De eerste boekingen voor het nieuwe seizoen zijn al weer binnen, zegt penningmeester Roelof Huls. „Wij hopen er voor de doelgroep een mooi seizoen van te maken met veel vaartochten in het fraaie Weerribben-Wieden natuurgebied.”

Wie aanstaande zaterdag een kijkje wil nemen bij de Groene Wens Boot is van harte welkom. Meer informatie: www.groenewensboot.nl .

Nieuws

menu