Groep 8 van de St. Martinus neemt afscheid van de basisschool met een Diamantroof en een vossenjacht

Stralende gezichten tijdens het afscheid van groep 8 op de St. Martinusschool. foto: Nathalie Kwakman

Voor het afscheid van de basisschool pakte groep 8 van de St. Martinusschool maximaal uit. Na een lange periode van beperkingen waren er nu weer mogelijkheden. Dat liet de hechte groep zich geen twee keer zeggen. Van kinderen uit de onderbouw tot bovenbouw, met leerkrachten én ouders, dit feest vierden ze een week lang en uiteraard samen met iedereen.

Musical ‘de Diamantroof’

Het zal je maar gebeuren dat je een waardeloos museum koopt en tussen de rommel per toeval een diamant vindt die geluk brengt. Groep 8 nam alle ouders mee op avontuur tijdens hun afscheidsmusical ‘de Diamantroof’. Stuk voor stuk speelden de kinderen vol energie en plezier, met rollen die hen op het lijf geschreven waren. „We zijn zo blij dat we dit weer kunnen doen”, zegt directrice Jeanette Masteling. „Dit soort momenten vieren we op de St. Martinus altijd samen. Die onderlinge verbinding met ouders en alle kinderen hebben we gemist. Wat hebben we genoten.”

Een gala, film première en een vossenjacht

Als ware musicalsterren werden de kinderen van groep 8 op school onthaald voor een echt gala. In versierde cabrio’s kwamen ze één voor één luid toeterend aan. Onder luid applaus van de hele school en ouders werden ze geïntroduceerd en uitgenodigd op de rode loper. Daarna was het tijd voor de film première van ‘de Diamantroof’.

Jeanette: „Alle kinderen hebben de musical op school gekeken. Zo werd dit moment toch een beetje van ons allemaal.” De dag werd afgesloten met een vossenjacht in het park. Daar hadden de kinderen van groep 8 zich als bonte en opvallende vossen verstopt. Van een oude oma en opa, visser, soldaat, Arabier tot showgirls. Vol enthousiasme ging elke groep op jacht, van onderbouw tot bovenbouw.

Afgelopen vrijdag was het tijd voor het echte afscheid. Groep 8 bedankte de school en leerkrachten met een bijzonder aandenken: een bankje met daarin al hun namen gegraveerd.

Nieuws

menu