Groot Amerikaans talent geeft concert op De Oldenhof

Shane van Neerden speelt zondagmiddag in De Oldenhof.

Shane van Neerden speelt zondagmiddag in De Oldenhof. Foto via Blokzijl Klassiek

De jonge Amerikaanse pianist Shane van Neerden geeft zondag 16 april om 16.00 uur een concert in de Oldenhof aan Oppen Swolle 5. Van Neerden behoort nu al tot de top van de jonge pianisten; door wijlen pedagoog Jan Wijn werd hij ‘een excellent musicus’ genoemd.

Shane van Neerden stond als solist op podia in Europa en in de Verenigde Staten. In Nederland speelde hij in zalen als het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ en in trad hij op in het voormalige televisieprogramma Podium Witteman. Shane begon met pianolessen toen hij zes jaar oud was en studeerde bij gerenommeerde pianisten zoals: Jacques Rouvier, Robert Levin en Heinrich Schenk. Naast zijn successen met concoursen in de V.S., Frankrijk, en Nederland heeft hij als eerstejaars bachelor-student de eerste prijs gewonnen door Franz Liszt’s Totentanz te spelen met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Ed Spanjaard.

In 2022 is hij met een 10 ‘cum laude’ afgestudeerd. Momenteel studeert hij bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Eliso Virsaladze aan de Scuola di Musica van Fiesole. Hij zal werken spelen van o.a. Debussy en Ravel. Kaarten voor dit concert kunnen besteld worden via de website

De concertruimte van de Oldenhof is beperkt; er zijn niet veel plaatsen beschikbaar.