Groot muziekspektakel op ponton in Havenkolk

De havenkolk in Blokzijl, waar het slotspektakel van de feestweek wordt gehouden. Foto: Eelco Kuiken

De festiviteiten in Blokzijl worden zaterdagavond afgesloten met een groots muziekspektakel. Tijdens dit muzikale schouwspel treden lokale koren, zangers, zangeressen, kinderen en figuranten op.

De festiviteiten in Blokzijl worden zaterdagavond 17 september afgesloten met een groots muziekspektakel. Tijdens dit muzikale schouwspel treden lokale koren, zangers, zangeressen, kinderen en figuranten op.

Het verhaal begint met een lied over de kerktoren van Blokzijl, gebouwd in 1609. Door de eeuwen heen is deze toren getuige geweest van alles wat Blokzijl heeft meegemaakt. Van de bevrijding van de Munstersen en Keulsen 350 jaar geleden tot de dag van vandaag.

‘Een verhaal dat recht doet’

En wat te denken van de legendes van Kaatje, Thyrsa de Zuiderzeemeermin, de Piraten en de Heks van Blokzijl? „Kortom, een verhaal dat recht doet aan de geschiedenis van onze mooie stad Blokzijl”, aldus actrice en zangeres Lucie de Lange die de drijvende kracht is achter het spektakel. Zij is ook betrokken bij de hysterische markt die zaterdagmiddag wordt gehouden waarbij Blokzijligers hun creativiteit tonen door korte optredens te verzorgen, verkleed in historisch tenue rond te wandelen, knieperties te bakken, advocaat te maken enzovoort. Op de hysterische markt is kortom van alles te beleven en te zien.

Het muziekspektakel is ’s avonds vanaf van half negen op een ponton in de havenkolk. Na afloop is er nog een verrassingsoptreden. De entree is gratis.

De hele week zijn er tal van activiteiten in Blokzijl zoals een historische markt op woensdagmiddag. Voor meer informatie www.350jaarstadblokzijl.nl

Nieuws

menu