Grote Rekendag op OBS De Voorpoort: rekenen is meer dan alleen sommen maken

Grote Rekendag op OBS De Voorpoort. Foto: eigen foto

Kinderen (en leerkrachten) van Obs de Voorpoort in Vollenhove hebben afgelopen week genoten van De Grote Rekendag.

Bij aanvang van school liepen de leerkrachten met koffers en tassen rond op het schoolplein. Op deze koffers en tassen stonden allemaal letters en cijfers, en dat had natuurlijk een reden. De kinderen waren aan het puzzelen geslagen en kwamen op het volgende: Op Rekenreis 2021.

Onderzoekend leren en speelse opdrachten

De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken en die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn.

De Grote Rekendag maakt rekenen leuk

De Grote Rekendag is niet alleen leuk maar heeft natuurlijk nog een doel. Rekenen staat hoog op de agenda in het basisonderwijs: er wordt hard gewerkt om de rekenresultaten verder te verbeteren. Maar de kinderen vinden het vak niet altijd leuk. De Grote Rekendag maakt rekenen leuk.

De groepen hadden verschillende activiteiten. Zo gingen de kinderen van Groep 1 en 2 op Grote Rekenreis, groep 3 en 4 mocht de rekenreis doen van Ieke en Pol. Groep 5 en 6 maakte de reis van Fadoua en Max en de kinderen van groep 7 en 8 deden de speurtocht. De kinderen hebben deze dag kunnen ontdekken hoe nuttig het kan zijn om goed te kunnen rekenen.


Nieuws

menu