Grote dorpsreünie van Kuinre

De wagen Heel het Noorden Bakt was de winnaar van de optocht vorig jaar. Ze strooiden meel op het publiek en deelden koekjes uit.

De wagen Heel het Noorden Bakt was de winnaar van de optocht vorig jaar. Ze strooiden meel op het publiek en deelden koekjes uit. Foto: Renate Pit Photography

Het Kuunderfeest wordt dit jaar bijzonder. Want de uniek versierde straten van Kuinre zullen tijdens het Kuunderfeest op 2 september het decor vormen van een dorpsreünie.

Deze hele dag zal in het teken staan van de ontmoeting van huidige en oud-inwoners. De dag begint om 10.00 uur met koffie en opening in de feesttent. Daarna is er de mogelijkheid om de Burgemeester De Ruiterschool te bezoeken of een rondrit met de paardentram door het dorp te maken. Ook is er een expositie van de Historische Vereniging IJsselham met klassenfoto’s. Om 14.30 uur is de optocht te bewonderen met een afsluiting in de feesttent. Gedurende de hele dag is er een fotograaf aanwezig.

Om een goede inschatting te maken van het aantal deelnemers en de bijbehorende logistiek (koffie, koeken, broodjes en parkeergelegenheid, etcetera vraagt de organisatie iedereen (ook huidige inwoners van Kuinre) nadrukkelijk om zich vooral aan te melden via het aanmeldformulier op de website www.reuniekuinre2023.nl . Laat vooral in een reactie weten dat je komt, dat is leuk voor anderen.