Hakselen, gezelligheid en muziek. Cornfest Giethoorn is een laagdrempelig oogstfeest en familiedag ineen: 'Zodat papa en mama zonder omkijken naar de kinderen een biertje kunnen drinken'

Dansen tussen de mais in een Amerikaanse ‘romneyloods’. Cornfest Giethoorn beleeft in het weekend van 2, 3 en 4 september alweer de derde editie, waarbij de vrijdag en zondag gratis toegankelijk zijn. „Het is eigenlijk een soort dorpsfeest en we willen graag dat de kosten zo laag mogelijk zijn. Daarom vragen we op vrijdag en zondag geen entree”, vertelt medeorganisator Rick Hensbergen.

Alleen 'echt' bier aan de tap bij Cornfest Giethoorn. "We houden niet van festivalbier"

Alleen 'echt' bier aan de tap bij Cornfest Giethoorn. "We houden niet van festivalbier" Martijn Bijzitter

Cornfest moet volgens de organisatie een laagdrempelig feest blijven voor een zachte prijs en met echt bier. „Dus geen festivalbier”, Dat wil Hensbergen nog wel even benadrukken. Hij organiseert het Cornfest samen met zijn vriendengroep. Een oogstdag in Amerikaanse stijl met muziek en vermaak. „We hebben altijd gezegd: als we een feestje organiseren wordt dat zonder festivalbier, want dat vinden we zelf ook niet lekker. Dan moet er goed bier zijn, dus gewoon Heineken aan de tap.” Een prima insteek voor een feestje tussen het mais.