Harcourt Klinefelter, voormalig voorlichter van Martin Luther King, werkt aan nieuw boek over racisme. 'Je kunt de dromer doden, maar niet de droom'

Vredesapostel Harcourt Klinefelter (83) is er nog steeds heilig van overtuigd dat geweldloos verzet, overgoten met een fikse scheut liefde, de enige weg is naar een allesomvattende vrede. Samen met zijn vrouw Annelies Koopman (76) probeert hij wereldwijd al tientallen jaren deze vredesboodschap in woord en daad gestalte te geven.

Harcourt Klinefelter en Annelies Koopman in de woonkamer in Steenwijkerwold: “Racisme en discriminatie zijn ook in Nederland, de problemen zijn alleen kleinschaliger dan in de VS, maar niet minder pijnlijk.”

Harcourt Klinefelter en Annelies Koopman in de woonkamer in Steenwijkerwold: “Racisme en discriminatie zijn ook in Nederland, de problemen zijn alleen kleinschaliger dan in de VS, maar niet minder pijnlijk.” Foto: René Wiegmink

Ze doen dat namens het Christian Peacemakers Team (CPT), een internationale organisatie die zich inzet voor de vrede en die oorspronkelijk werd opgericht door doopsgezinden. Klinefelter was meer dan 20 jaar geleden ook betrokken bij het ontstaan van de Nederlandse werkgroep van CPT.

Nieuws

menu