Hard rennen om geld in te zamelen voor giro 555 hulp voor Oekraïne; leerlingen De Lisdodde doen massaal mee met sponsorloop

Sponsorloop Samenlevingsschool De Lisdodde: alle kinderen hebben geweldig hun best gedaan. Foto: Wilbert Bijzitter

Wat een opkomst en wat een saamhorigheid in korte tijd: de sponsorloop die afgelopen week razendsnel georganiseerd werd door Samenlevingsschool De Lisdodde in Wanneperveen is een groot succes geworden. Alle kinderen hebben donderdagmiddag geweldig hun best gedaan, aangemoedigd voor vele toeschouwers.

De sponsorloop voor het goede doel: giro 555 hulp voor Oekraïne vond plaats op het voetbalveld van Oranje Zwart De kinderen konden kiezen: een bedrag per rondje of een vast bedrag. In 15 minuten tijd moesten zoveel mogelijk rondjes worden gelopen.

Het is een actie die op touw is gezet door de leerlingenraad samen met het team. Fayliene, Hidde, Collin, Sanne en Isabella vertellen waarom: „De kinderen en hun ouders zijn in nood, ze hebben misschien geen huis meer en zijn hun spullen kwijt. We kunnen het ons niet eens voorstellen wat oorlog en wat dit betekent.”

Voor iedereen was het duidelijk: we moeten iets doen en ook snel. Het idee van een sponsorloop was er al snel en dan komt de verbinding in Wanneperveen in razend tempo tot stand. Ondernemers, de voetbalvereniging Oranje Zwart en vele ouders die zich als vrijwilliger aanmeldden.

De lijntjes zijn kort en de betrokkenheid is groot

„De lijntjes zijn kort en de betrokkenheid is groot. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen donderdagmiddag naar het sportpark zijn gekomen om de kinderen te supporten en de gesponsorde bedragen zijn indrukwekkend”, vertelt directeur Jetske Bijker.

Het totaalbedrag wordt volgende week onthuld

Aanstaande zondag speelt Oranje Zwart een thuiswedstrijd, de entreegelden en de opbrengst van de verloting gaan naar de actie van de Lisdodde. Het totaalbedrag wordt volgende week onthuld door de leerlingenraad.


Nieuws

menu