Het Kompas doet mee aan e-waste race: morgen is de laatste dag!

Daniël, Elise en Kyano zamelen e-waste in voor de race. De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis. Foto: Aangeleverde foto

Leerlingen van kindcentrum Het Kompas in Steenwijk doen mee aan de e-waste race. Het doel is om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis.

Drie leerlingen van Het Kompas maakten het volgende bericht voor de Steenwijker Courant. „Hallo, wij zijn Daniël Elise en Kyano van Kindcentrum Het Kompas Steenwijk. Wij doen mee aan de e-waste race. Als u niet weet wat e-waste is, dan leggen we het uit. Dat is elektronisch afval. Als je dat in de prullenbak gooit dan komt het in de natuur en dat is slecht voor de wereld. Wij willen niet dat de wereld stuk gaat en wij willen zorgen dat de wereld zo schoon mogelijk wordt. Daarom doen wij mee aan de e-waste race. Wij verzamelen allerlei elektronisch afval in, zoals: telefoonladers, computers, broodroosters, printers, lamineerapparaten en nog veel meer. Al deze apparaten hebben een stekker of een accu. Apparaten die dat niet hebben, mogen niet ingeleverd worden.

Wilt u ons helpen om het milieu te verbeteren? Dan kunt u uw elektronische afval brengen bij het Kompas Steenwijk, Oostwijkstraat 92. Het elektronische afval kunt u elke maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 14:15 uur inleveren. Dit kan tot en met woensdag 6 april.

Wij rekenen op uw hulp!

Vriendelijke groetjes van Daniël, Elise en Kyano”

De scholen in Steenwijkerland die mee doen zijn:

• School B - Steenwijk
• Basisschool Sint Bernardus - Oldemarkt
• Basisschool De Ark - Oldemarkt
• Willem-Alexanderschool - Steenwijk
• BS De Lepelaar - Scheerwolde
• Basisschool Het Kompas - Steenwijk

Nieuws

menu