Het Tuintheater speelt God van de Slachting

De voorstelling is te zien in De Maartjestuin in Eesveen.

Zaterdag 18 juni is in De Maartjestuin aan de Gierwal 3 tweemaal een voorstelling te zien van het Tuintheater. Deze jonge theatergroep komt dan met hun nieuwe voorstelling ‘God van de Slachting’. Hoewel de titel misschien anders doet vermoeden, is ‘God van de Slachting’ een komedie. De voorstellingen zijn om 13.30 en 17.30 uur, waarvan de laatste inclusief diner.

Twee echtparen komen bij elkaar om de ruzie op het schoolplein tussen hun 11-jarige zoontjes op een fatsoenlijke manier uit te praten. Het ene zoontje heeft met een stok twee tanden uit de mond geslagen van het andere zoontje. Zoekend naar een fatsoenlijke oplossing voor dit conflict, raken de twee echtparen verstrikt in een verbaal moddergevecht. Zijn de vier volwassenen, met alle beleefdheidsvormen, wel beter af dan hun kinderen?

De jonge spelers van Het Tuintheater geven hun kijk op communicerende volwassenen en laten, op absurde en geestige wijze, zien dat volwassen spelen iets anders is dan volwassen zijn. De tekst van ‘God van de Slachting’ komt van Yasmina Reza, regie: Stephen Liebman en Matthijs IJgosse en de voorstelling wordt gespeeld door Lisa Groothof, Lowie van Oers, Jurriën Remkes en Julia van der Vlugt.

Het Tuintheater speelt God van de Slachting in de zomer van 2022 op verschillende buitenlocaties door het hele land, waaronder op 18 juni in De Maartjestuin. Daar zijn twee voorstellingen, om 13.30 en om 17.30 uur, waarvan de tweede met een heerlijk 4-gangen diner voorafgaand aan de voorstelling (diner om 17.30 uur en voorstelling om 19.30 uur).

De Maartjestuin is een bekende bezoekers- en theetuin in Eesveen. Kijk voor meer informatie op www.demaartjestuin.nl en www.hettuintheater.nl

Nieuws

menu